+38 (067) 941-16-46

au.noitaidem%40ofni

Illustration

ІІІ ЩОРІЧНИЙ ФОРУМ «МЕДІАЦІЯ І ПРАВО»

02 червня 2017 року відбувся Третій щорічний форум – «Медіація і право», який є єдиною в Україні спеціалізованою платформою для правників у галузі медіації. Форум організовано Українською академією медіації спільно з Радою адвокатів Одеської області та за підтримки Німецького фонду міжнародного правового співробітництва IRZ. У цьому році захід присвячено питанням застосування медіації в контексті цивільного права та процесу.
У форумі взяли участь правники з різних регіонів України – судді різних інстанцій та юрисдикцій, адвокати, нотаріуси, корпоративні юристи тощо. Форум також є заходом підвищення кваліфікації адвокатів, які мали можливість поглибити знання з питань практичного застосування медіації у своїй професійній діяльності.
Форум став чудовою платформою для обміну досвідом між правниками, що практикують медіацію.На форумі були висвітлені наступні теми:● Законопроєкт «Про медіацію» № 3665. Ключові питання.● Експертний аналіз законопроєкту «Про медіацію» № 3665 та запропонованих змін до нього від експерта Німецького фонду міжнародного правового співробітництва (IRZ).● Медіація в публічно-правових спорах: практичні аспекти.● Укладення та виконання цивільноправових угод в медіації (як під час розгляду справи в суді, так і поза судом; нотаріальне оформлення) в контексті німецького цивільного права.● Угоди в медіації як цивільноправові угоди в контексті українського цивільного права.● Вирішення конфліктів шляхом кооперації – метод Collaborative Law. Відмінне та спільне з медіацією. Додаткові можливості для адвокатів. Доповідачами виступили: у якості європейських експертів – Едгар Ізерманн, президент Вищого суду землі у м. Брауншвейг (у відставці), Нижня Саксонія, Німеччина, Міхель Кальде, віцепрезидент Суду землі у м. Геттінген, Нижня Саксонія, Німеччина, Карін Гмайнер, адвокат, медіатор, Collaborative Lawyer, президент Адвокатської Спілки Медіації й кооперативної поведінки (AVM), м. Відень Австрія; а також Луїза Романадзе, к.ю.н., адвокат, медіатор німецької адвокатської академії (DAA), віцепрезидент Української академії медіації, м. Одеса, Ольга Тютюн, юрист, сертифікований бізнес-медіатор, тренер з медіації, Володимир Зубар, к.ю.н., адвокат, керуючий партнер АО «ЮРЛАЙН».
Значну увагу на форумі було приділено практичним аспектам медіації, зокрема Карін Гмайнер та Міхель Кальде провели воркшоп, під час якого учасникам форуму була надана можливість ознайомитися з залученням сторін до медіації правниками.
Також Штефан Кессен, медіатор, модератор та партнер, м. Берлін та Беате Фоскамп, медіатор та тренер, м. Берлін, Юрій Твердохліб, юрист, медіатор Німецької адвокатської академії та Ірина Сучілова, адвокат, медіатор Німецької адвокатської академії продемонстрували учасникам форуму процедуру медіації на прикладі конфлікту з юридичною складовою.

ПАРТНЕРИ ПОДІЇ

Illustration

Національна Асоціація Адвокатів України

Illustration

Міністерство закордонних справ Німеччини

Illustration

Німецький Фонд міжнародного правового співробітництва (IRZ)

Illustration

Одеська обласна група медіаторів