+38 (067) 941-16-46

au.noitaidem%40ofni

Думки щодо важливості пропозиції медіатора від судді Ребекі Вестерфілд

Думки щодо важливості пропозиції медіатора від судді Ребекі Вестерфілд

У грудні 2023 року відбулась зустріч з живою легендою - Ребеккою Вестерфілд, медіатором, арбітром, спеціальною суддею JAMS.

Пані Ребекка має почесні відзнаки, серед яких: національний медіатор США (2019-2023 рр.), "Медіатор року" за версією Best Lawyers (Сан-Франциско, 2021), член Коледжу комерційних арбітрів, сертифікований Міжнародним інститутом медіації, SuperLawyers ADR (2006-2023 рр.).

Спікер поділилась власним баченням щодо важливості пропозиції медіатора. Під час події учасники обговорили роль та важливість пропозиції медіації, адже це інструмент, що використовується, коли сторони не можуть досягти угоди протягом тривалого періоду, незважаючи на зусилля. В такому випадку медіатор пропонує варіанти рішення, які сторони можуть розглянути, зазвичай зосереджуючись на розподільних (кількісних) аспектах пропозицій. Сторонам дається час для огляду та відповіді на пропозицію, яка залишається конфіденційною. Якщо обидві сторони приймають пропозицію, вона бореться за основу при укладенні угоди за результатами медіації.

Суддя Вестерфілд наголошує на обережному та стратегічному використанні пропозицій посередника для допомоги сторонам в ефективному вирішенні конфліктів.

Особливої уваги в обговоренні було приділено збереженню конфіденційності під час процесу медіації.

Переглянути запис події можна ТУТ.

Подію було проведено за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Проєкту «CONSENT: Підвищення в Україні ролі альтернативного вирішення спорів з фокусом на медіацію», що реалізується Українською академією медіації.