+38 (067) 941-16-46

au.noitaidem%40ofni

Українська академія медіації та Міжнародний інститут медіації підписали Меморандум про партнерство та співпрацю

Українська академія медіації та Міжнародний інститут медіації підписали Меморандум про партнерство та співпрацю

11 жовтня 2022 року в Белграді (Сербія) Українська академія медіації та Міжнародний інститут медіації (https://imimediation.org/en/) підписали Меморандум про партнерство та співпрацю.

Міжнародний інститут медіації (IMI)  — це міжнародна організація, яка виходить за рамки місцевої юрисдикції та розробляє глобальні професійні стандарти для медіаторів і адвокатів, які беруть участь у спільному вирішенні спорів і переговорах. IMI була заснована у 2007 році, її штаб-квартира знаходиться в Нідерландах (Гаага).

Візія IMI полягає в тому, щоб сприяти консенсусу та доступу до правосуддя, а також сприяти прозорості та високим стандартам компетентності в медіації в усьому світі.

Інститут працює над сприйняттям медіації в суспільстві як бажаного способу вирішення спорів у разі невдачі переговорів, а також природного способу сприяння переговорам, щоб підтримати успішний результат.

IMI встановлює прозорі стандарти якості посередництва і досягла цього шляхом розробки схеми компетенцій, яка поважає різноманіття практик. IMI у своїй мережі охоплює 78 різних акредитованих програм і 59 організацій із більш ніж 550 посередниками IMI, сертифікованими в більш ніж 45 країнах.

Ми повністю підтримуємо філософію та місію Міжнародного інституту медіації. Ми пишаємося тим, що маємо такого Партнера та разом рухаємось у напрямку плідної співпраці для подальшого спільного розвитку та просування культури миру, злагоди та діалогу в суспільстві, розвитку високих професійних стандартів, а також підвищення обізнаності громадськості про процедуру позасудового вирішення спорів шляхом медіації.

Меморандум було підписано під час зустрічі, що була присвячена обговоренню найкращих практик державної політики медіації, обміну інформацією про стандарти IMI, які можуть бути корисними для подальшого розвитку медіації в Україні, включно з Критеріями компетентності адвокатів і радників з медіації, європейськими стандартами та інструментами, а також спільною роботою CEPEJ та IMI. Це була можливість глибше дізнатися про поточний стан практики медіації та загальні потреби суспільства та медіаторів.

Від Української академії медіації в зустрічі взяли участь президентка Луїза Романадзе та віцепрезидентка Світлана Сергеєва. IMI представила виконавча директорка Івана Нінчіч.

Щиро дякуємо ІMI за довіру та визнання внеску Української академії медіації в розвиток медіації, та персонально виконавчій директорці IMI Івані Нінчіч за теплу зустріч, щирість та відкритість до співпраці!