+38 (067) 941-16-46

au.noitaidem%40ofni

Підготовлено 30 сімейних медіаторів за спеціалізацією в міжнародних спорах щодо дітей

Підготовлено 30 сімейних медіаторів за спеціалізацією в міжнародних спорах щодо дітей

Згідно з даними МЗС України на червень 2023 року близько 20% населення України перебуває за кордоном через повномасштабне вторгнення росії в Україну. Це безліч родин із дітьми, між якими кордони та кілометри.

Цінність транскордонної сімейної медіації для вирішення подібних спорів є безперечною, адже дозволяє подбати про найкращі інтереси дітей, зберегти час та ресурси, досягти порозуміння.

У вересні-жовтні 2023 року відбувся тренінг з Транскордонної сімейної медіації для сімейних медіаторів за програмою, адаптованою для українського контексту.

Завдяки співпраці Української академії медіації з провідною європейською організацією - Міжнародним центром медіації сімейних конфліктів та викрадення дітей (MiKK), підготовлено 30 сімейних медіаторів за спеціалізацією в міжнародних спорах щодо дітей (включаючи застосування механізмів за Гаазькою конвенцією про викрадення дітей).

Крім того, того Українською академією медіації були розроблені інформаційні буклети про медіацію у міжнародних спорах щодо дітей.

Буклет для батьків українською тут; англійською тут. Буклет для працівників органів юстиції тут.

Знайти медіаторів, які пройшли підготовку  з транскордонної сімейної медіації, можна на сайті: https://www.mediation-help.com/mediatory/

Щонайменше 50 медіацій від учасників тренінгу зараз доступні на безоплатній основі для українських сімей по різні боки кордону. Тренінг проведено за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в рамках Проєктів CONSENT та ACCORD.