+38 (067) 941-16-46

au.noitaidem%40ofni

Запитання як Інструмент: Лекція Джері О'Салліван

Запитання як Інструмент: Лекція Джері О'Салліван

17 квітня  відома ірландська медіаторки Джері О'Салліван, авторки книги «Інструментарій медіатора: Формулювання та постановка питань для досягнення успішних результатів» на лекції, що пройшла на платформі ZOOM?  поділилася секретами постановки запитань.

На заході були присутні українські медіатори, судді та адвокати, які продемонстрували високий рівень підготовки та зацікавленості. Питання, які вони ставили, були надзвичайно глибокими та змістовними, що свідчить про їхнє розуміння важливості теми.

Джері О'Салліван зосередила увагу на мистецтві формулювання запитань, підкреслюючи їхню важливість для досягнення успішних результатів у будь-якій комунікації. Вона наголосила: «Запитання — це ключ до розуміння. Пам'ятаєте детектива Коломбо? Він ставив питання м'яко і ненав'язливо, що дозволяло людям відкриватися. Так само і в будь-якому діалозі: важливо дати співрозмовникам можливість висловитися».

Серед порад Джері була рекомендація використовувати слова «і, та» замість «але, проте», що допомагає уникнути конфронтації. Якщо ви відчуваєте, що застрягли та не можете придумати наступне питання, підсумуйте вголос почуте. Це допоможе знайти правильний напрямок для подальшого обговорення.

Ця лекція підкреслила вирішальну роль запитань у процесі комунікації та надихнула присутніх на використання нових підходів у своїй практиці.

  Переглянути запис події можна ТУТ.  

Подію було проведено за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Проєкту «CONSENT: Підвищення в Україні ролі альтернативного вирішення спорів з фокусом на медіацію», що реалізується Українською академією медіації.