+38 (067) 941-16-46

au.noitaidem%40ofni

Від гри до навичок: нова ініціатива Української академії медіації для розвитку дітей

Від гри до навичок: нова ініціатива Української академії медіації для розвитку дітей

Діти – це майбутнє країни, тому питанню їх всебічного розвитку приділяється постійна увага. Створення умов для гармонійного розвитку молодого покоління є ключовим пріоритетом, що сприяє побудові міцного та стабільного суспільства.

В рамках цього підходу, Українська академія медіації за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Справедливість для всіх», та за фінансової підтримки Європейського Союзу в межах Проєкту «CONSENT», розробила навчально-розвивальну гру "Майстер Комунікації". Ця гра дозволяє дітям в ігровій формі навчатися важливим життєвим навичкам.

З огляду на високий рівень конфліктів і непорозумінь через неякісну комунікацію, а також низький рівень толерантності в суспільстві та особливо в шкільному середовищі, гра надає дітям легку та ефективну форму для навчання керуванню емоціями, ефективної комунікації, конструктивного розв'язання конфліктів та успішного ведення переговорів.

Ця інноваційна гра адаптована для різних вікових категорій, що робить її актуальною та захоплюючою для дітей від 6 до 17 років.

Мета гри "Майстер комунікації" — навчання дітей та підлітків культури мирного врегулювання спорів та розв’язання конфліктів, розвитку емоційного інтелекту, навичок ефективної комунікації та ведення переговорів, а також формування розуміння цінності співпраці та підтримки.

Гра сприяє підвищенню рівня обізнаності гравців щодо емоцій, комунікації, конфліктів та переговорів відповідно до чотирьох ігрових систем (зон). Гра сприяє також розвитку креативності гравців.

Проблематика гри — високий рівень конфліктів і непорозумінь через неякісну комунікацію, а також низький рівень толерантності в суспільстві загалом, і в школах зокрема. Діти нерідко не вміють розпізнавати та ефективно керувати своїми емоціями, екологічно реагувати на емоції інших осіб. Вони можуть стикатися з проблемами в установленні якісних міжособистісних стосунків та веденні ефективної комунікації в школі та вдома. Під час гри гравці в легкій ігровій формі дізнаються, як можна розв’язувати конфлікти безпечно та ефективно, як успішно комунікувати, як реагувати на токсичну комунікацію, а також розвинуть свій емоційний інтелект та навчаться успішно проводити переговори.

Гра безоплатно передаватиметься до шкіл з різних регіонів України.

Найближчим часом буде проведено навчання ведучих серед шкільних психологів. Більше інформації ТУТ:

Долучайтеся до цієї трансформаційній подорожі, яка веде до культури миру та конструктивного діалогу в освітньому середовищі!